­

mojeSwietokrzyskie.pl

kawka

  • Kawka Zwyczajna

    kawka

    Kawka zwyczajna (Coloeus monedula) należy do rodziny krukowatych. Zamieszkuje niemal całą Europę, Azję południowo-zachodnią oraz północną Afrykę (Tunezja i Algieria). Zamieszkuje głównie w miastach, w parkach, ruinach, skałach i obrzeżach lasów. Kawki tworzą niewielki stada, a zimą łączą się w większe, często z gawronami.

Warto zobaczyć

 

 

Ostatnie komentarze

mojeSwietokrzyskie.pl
2 miesięcy 6 dni

Racja, samo okno nie wystarczy. Zawsze można wyjść na szlak - wtedy wschody są najładniejsze. Pozdrawiam

Ania
2 miesięcy 7 dni

Też mam okno na wschód, ale na pierwszym piętrze i z dużym blokiem naprzeciwko. Dlatego tym bardziej zachwycam się tymi

mojeSwietokrzyskie.pl
4 miesięcy 2 dni

Przez te nowe pomiary itd., to już nic nie wiadomo... :-). Dzięki za ciekawe informacje. Pozdrawiam

© 2011 - 2020   mojeSwietokrzyskie.pl

Wszystkie materiały zamieszczone na stronie mojeSwietokrzyskie.pl stanowią wyłączną własność Wortalu lub osób współpracujących. Zabrania się kopiowania, w jakiejkolwiek formie, treści i zdjęć zamieszczonych na stronie bez pisemnej zgody Wortalu.

­