­

mojeSwietokrzyskie.pl

kawka

  • kawka

    Kawka zwyczajna (Coloeus monedula) należy do rodziny krukowatych. Zamieszkuje niemal całą Europę, Azję południowo-zachodnią oraz północną Afrykę (Tunezja i Algieria). Zamieszkuje głównie w miastach, w parkach, ruinach, skałach i obrzeżach lasów. Kawki tworzą niewielki stada, a zimą łączą się w większe, często z gawronami.

Warto zobaczyć

 

 

Ostatnie komentarze

mojeSwietokrzyskie.pl
2 dni 7 godzin

Niestety nie mogę znaleźć, ale jeszcze poszukam w odmętach komputera... Jak znajdę to wyślę. Pozdrawiam

Michał
4 dni 9 godzin

Stary post, ale spróbuję. Mógłbym prosić o przesłanie tego artykułu?

Zenobiusz Wahadło
6 miesięcy 14 dni

Byłem w Rio, byłem w Bajo, byłem nawet na Hawajo, wszystko c... :) Nie ma jak Góry Świętokrzyskie :)

© 2011 - 2017   mojeSwietokrzyskie.pl

Wszystkie materiały zamieszczone na stronie mojeSwietokrzyskie.pl stanowią wyłączną własność Wortalu lub osób współpracujących. Zabrania się kopiowania, w jakiejkolwiek formie, treści i zdjęć zamieszczonych na stronie bez pisemnej zgody Wortalu.

­